Behandlingsteknikker

Behandlingen varierer mye, avhengig av smertens karakter, årsak og lokalisering. Behandlingsteknikkene er anerkjente og har god vitenskapelig dokumentert effekt:

Manipulasjon
Brukes for å normalisere funksjonen i ryggraden eller ekstremitetsledd i kroppen. Enten ved å øke bevegligheten, påvirke bindevevsstrukturer eller i visse tilfeller, reponere ledd tilbake fra en unormal posisjon. Manipulasjon blir utført i høy hastighet, med liten bevegelse og så liten kraft som mulig.

Mobilisering:
Teknikk som blir brukt som et alternativ til manipulasjon hvor leddkapsel blir tøyd i et langsomt tempo, imotsettning til manipulasjon hvor en rask bevegelse blir utført mot leddet.

Triggerpunktsbehandling:
Inaktivering av myofascielletriggerpunkter som kan oppstå f.eks ved langvarig og/eller statisk bruk av en muskel. Triggerpunktet, som er et hyperømt punkt i en muskelstreng avspennes ved å legge på et moderat trykk over tid. Triggerpunkter kan gi lokal smerte, men også projisert smerte andre steder i kroppen.

Muskeltøy:
Tøy av muskel og dens nærliggende bindevevsstrukturer. Brukes for å opprettholde bevegelighet og sirkulasjon i den aktuelle muskulaturen, men også for å påvirke kroppensbiomekanikk, f.eks oppnå bedre postural holdning.

Nervemobilisering:
Brukes for å normalisere bevegeligheten til nerver hvor det har oppstått en sammenvoksning av nerven mot andre strukturer i kroppen.

Massasje:
Grunnleggende behandling av muskler og bindevev. Trykk og tøy øker blodsirkulasjonen og minsker smerte- og spenningstilstander. Dype tverre friksjoner er en annen form for massasje som blir brukt for å løsne opp sammenvoksninger og skape nye forutsettninger for tilhelning i enten ligamenter eller muskler.

Nålebehandling:
Brukes ved inaktivering av myofascielle triggerpunkter og brukes som et alternativ til vanlig triggerpunktsbehandling.

Trykkbølgebehandling (ESWT):
For langvarig seneproblematikk. Ler mer.